Vinkit

Etsi menetelmäoppaita

Täältä löydät opettajille suunnatun valikoiman menetelmäoppaita ja käsikirjoja eri aineista ja teemoista. Voit hyödyntää menetelmäoppaita opetuksessa ja lisätä opetukseen taiteellisia menetelmiä ja aiheita.

Kunta voi edistää taide- ja taitoaineiden asemaa koulussa ja varhaiskasvatuksessa luomalla niin sanotun kulttuurikasvatussuunnitelman. Kulttuurikasvatussuunnitelma tarkoittaa sitä, että taide ja kulttuuri sisällytetään osaksi koulupäivää ja oppituntien sisältöä. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä koulutusalan ja kulttuurialan eri taide- ja kulttuurilaitosten kanssa. Täältä löydät lisätietoja koulujen kulttuurikasvatuksesta. Lue myös mitä kulttuurikasvatuksesta sanotaan kulttuurilaissa.

Kouluvierailut kulttuurilaitoksiin

Suomessa on valtakunnallinen Taidetestaajat-taideohjelma, johon kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset osallistuvat. Lue lisää Taidetestaajista ja vierailuista kansallisiin ja alueellisiin kulttuurilaitoksiin

Harrastustoiminta

Oppilaat voivat myös kokeilla erilaisia taiteenaloja harrastustoiminnan kautta, jota järjestetään oppituntien välillä tai koulun jälkeen. 

Löydä taidekoulut alueellasi

Oppilas voi halutessaan syventää eri taidemuotojen osaamistaan, taidekouluissa tarjottavan monivuotisen taideopetuksen kautta. Taidekoulut toimivat monissa tapauksissa yli kuntarajojen. Löydä alueen taidekoulut ja ilmoittautumislinkit alla.

ARKKITEHTUURI

arkitekturbäver_transp_300

Arkkitehtuuriopintoja tarjoaa Arkkitehtuurikoulu Arkki 

MEDIA- JA YHTEYSÖTAIDE

kaniner_transp_300

Mediataiteenopintoja tarjoaa Suomalaisen mediataiteen keskus AV-Arkki 

TEATTERI

teaterkatten_transp_300

Teatteritaiteen opintoja tarjoaa Teatterikoulu Konfetti / Raaseporin Kulttuuriopisto

KIRJALLISUUS JA SANATAIDE

ordkonstigelkott_transp_300

Sanataideopintoja tarjoaa Sydkustens ordkonstskola 

SIRKUS

cirkus_transp_300

Sirkustaiteen opintoja tarjoaa Sirkuskoulu / Tanssiopisto Hurja Piruetti

PUUTYÖ, KÄSITYÖ

hantverk_spindel_transp_300

Käsityöopintoja tarjoaa Taito Uusimaa ry / Nylands hantverk r.f.