Oppimisympäristöt

Kulttuurimaisemat

Länsi-Uudenmaan alueella on runsaasti kulttuurimaisemaa, arvokkaita kulttuuriympäristöjä, käsityöläisperinteitä ja taiteellista toimintaa. Meillä on pääsy monipuolisiin oppimisympäristöihin. Museokäynti yhdessä museopedagogin kanssa, tai vierailu muotoilijan ja taiteilijan luona avaa mahdollisuuden oppilaille päästä kosketuksiin taideteosten ja luovien ammattien kanssa. On jännittävää löytää, tehdä ja oppia!

Kulttuurihistoria

Kulttuurihistorialliset erikoismuseomme, kotiseutumuseomme maaseutuympäristössä tai ruukkiympäristössä, linnamme ja kartanomme yhdessä yksityisyrittäjien kanssa tarjoavat kulttuuritoimintaa ja räätälöityjä palveluita kouluille.  Kylpyläkulttuuri Hangon kaupunkikuvassa, sotahistoriaa Lappohjan Rintamamuseossa tai Igor museossa Inkoossa; keramiikkataidetta KWUMissa Fiskarsissa ja kulttuurihistoriaa Dagmarskällanissa, ovat esimerkkejä teemoista, joihin voi syventyä Länsi-Uudellamaalla. Alvar Aallon arkkitehtuuriin voi tutustua Villa Skeppet asuintalossa, Helene Schjerfbeckin taiteeseen pääsee uppotumaan Tammisaaren museokorttelissa, ja sirkustaiteeseen pääsee käsiksi Karjaalle rakennettavassa erikoismuseossa. Aikamatka on erinomainen tapa saada opiskelijat mukaan opetukseen. Tammisaaren saariston kansallispuisto tai Svartådalenin kasvillisuus ja kalatikkaat ovat myös erinomaisia ​​tutkimuskohteita koululuokille.

Yleisötyö

Kulttuurijärjestöjen yleisötyön ideana on, että jokaisella on oltava mahdollisuus kokea ja oppia omaa historiaansa ja kulttuuriperintöänsä sekä tutustua erilaisiin taidemuotoihin. Yleisötyö tekee oppimisympäristöistä saavutettavia. Muisto- ja museo-organisaatioiden sekä kirjastojen ja arkistojen lisäksi alueilla on monipuolinen toimijajoukko, joka tarjoaa sisältöä kouluille ja päiväkodeille. Kouluissa ja päiväkodeissa vierailevat sekä alueelliset että kansalliset teatteri-, elokuva-, kirjallisuus- ja musiikkijärjestöt. Myös muiden taidemuotojen ammattilaisten esitykset, työpajat ja räätälöidyt lyhytkurssit, draamaopastukset, kilpailut ja oppimispelit ovat tarjolla. Taide- ja musiikkikoulujen opettajat tekevät myös kouluvierailuja ja voivat esitellä mielenkiintoisia soittimia tai muita herkkuja taiteen alalta.

Tilaaja

Palveluvalikoima löytyy tältä etusivulta. Jos palvelu on ilmoitettu ilmaiseksi kouluille ja päiväkodeille, tarkoittaa se sitä, että palveluntarjoaja on rahoittanut palvelun joko yleisörahoitusmenetelmillä, sponsoroinnilla, tai voittoa tavoittelemattomien säätiöiden tai rahastojen avustuksella. Erilaisten koulu- ja päivähoitopakettien kulttuuripalveluiden asiakkaita voivat olla koulutusala, keskushallinto, kulttuuripalvelut, nuorisopalvelut, kirjastot, kulttuuriopistot, Koti ja koulu- tai vanhempain-yhdistys, muut opas-, kulttuuri- tai tukijärjestöt, lastenkulttuurikeskukset, tai mikä tahansa muu organisaatio tai ryhmä, joka haluaa lahjoittaa kulttuurikokemuksen lapsille ja nuorille.

Kulttuuritarjotin esittelee alueen oppimisympäristöjä

Oppimisretket

Valtakunnallisest merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt Länsi-Uudellamaalla

Luovat oppimisalustat

No event found!